Get 65% Discount on Preventive Health Checkup
Career in India        

CAT Sample Questions ›› Quantitative Section : Quantitative Comparisons Sample Questions

CAT Sample Questions

Quantitative Comparisons Sample Questions

Directions:

In this section you will be given two quantities, one in column A and one in column B. You are to determine a relationship between the two quantities and mark.

  1. If the quantity in column A is greater than the quantity in column B.
  2. If the quantity in column B is greater than the quantity in column A.
  3. If the quantities are equal.
  4. If the comparison cannot be determined from the information that is given.

  1. Quantity A: (-6)4
    Quantity B: (-6)5

    1. if the quantity A is greater;
    2. if the quantity B is greater;
    3. if the two quantities are equal;
    4. if the relationship cannot be determined from the information given.

    Ans : A

  2. Quantity A: Time to travel 95 miles at 50 miles per hour
    Quantity B: Time to travel 125 miles at 60 miles per hour

    1. Quantity A is greater
    2. Quantity A equals Quantity B
    3. Quantity B is greater
    4. Relationship Indeterminate

    Ans : C

  3. Quantity A: (9/13)2
    Quantity B: (9/13)1/2

    1. Quantity A equals Quantity B
    2. Relationship Indeterminate
    3. Quantity B is greater
    4. Quantity A is greater

    Ans : C

  4. Quantity A: 4 / 100
    Quantity B: 0.012 / 3

    1. Quantity B is greater
    2. Quantity A equals Quantity B
    3. Quantity A is greater
    4. Relationship Indeterminate

    Ans : C

  5. x = 2y + 3
    y = -2

    Quantity A: x
    Quantity B: -1

    1. if the quantity in Column A is greater
    2. if the quantity in Column B is greater
    3. if the two quantities are equal
    4. if the relationship cannot be determined from the information given

    Ans : C

  6. x + 2y > 8

    Quantity A: 2x + 4y
    Quantity B: 20

    1. if the quantity in Column A is greater
    2. if the quantity in Column B is greater
    3. if the two quantities are equal
    4. if the relationship cannot be determined from the information given.

    Ans : D

  7. Quantity A: The number of months in 7 years
    Quantity B: The number of days in 12 weeks

    1. if the quantity in Column A is greater
    2. if the quantity in Column B is greater
    3. if the two quantities are equal
    4. if the relationship cannot be determined from the information given

    Ans : C

  8. Quantity A: 1-1/27
    Quantity B: 8/9 + 1/81

    1. if the quantity in is greater
    2. if the quantity in is greater
    3. if the two quantities are equal
    4. if the relationship cannot be determined from the information given.

    Ans : A

  9. r/>s/>0/>

    Quantity A: rs/r
    Quantity B: rs/s

    1. if the quantity A is greater
    2. if the quantity B is greater
    3. if the two quantities are equal
    4. if the relationship cannot be determined from the information given.

    Ans : B

  10. Quantity A: 0.83
    Quantity B: 0.81/3

    1. Quantity B is greater
    2. Relationship Indeterminate
    3. Quantity A is greater
    4. Quantity A equals Quantity B

    Ans : A

Next ››

CAT Sample Quantitative Ability Questin Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-55

Career in India | Jobs in India
© All Rights Reserved, indicareer.com | partners | Sitemap