Get 65% Discount on Preventive Health Checkup
Career in India        

CAT Sample Questions ›› Quantitative Section : Quantitative Comparisons Sample Questions

CAT Sample Questions

Quantitative Comparisons Sample Questions

  1. Consider a rectangle. The length of its shorter side is 8, and the length of its diagonal is 16.

    Quantity A: 30o
    Quantity B: measure of angle formed by diagonal and shorter side

    1. Relationship Indeterminate
    2. Quantity A equals Quantity B
    3. Quantity A is greater
    4. Quantity B is greater

    Ans : D

  2. Quantity A: (y + 5)2
    Quantity B: (y - 5)2

    1. Quantity B is greater
    2. Relationship Indeterminate
    3. Quantity A equals Quantity B
    4. Quantity A is greater

    Ans : B

  3. Quantity A: (1/25)1/2 + (1/144)1/2
    Quantity B: [(1/25) + (1/144)]1/2

    1. Relationship Indeterminate
    2. Quantity A is greater
    3. Quantity B is greater
    4. Quantity A equals Quantity B

    Ans : A

  4. y2 + z2 = 34 and yz = 15

    Quantity A: y2 + 2yz + z2
    Quantity B: (y + z)2

    1. Quantity A is greater
    2. Relationship Indeterminate
    3. Quantity A equals Quantity B
    4. Quantity B is greater

    Ans : C

  5. 100 < y < 200 and 100 < z < 210

    Quantity A: y
    Quantity B: z

    1. Quantity A is greater
    2. Quantity A equals Quantity B
    3. Quantity B is greater
    4. Relationship Indeterminate

    Ans : D

  6. Quantity A: (y + 5)2
    Quantity B: (y - 5)2

    1. Quantity A equals Quantity B
    2. Quantity A is greater
    3. Relationship Indeterminate
    4. Quantity B is greater

    Ans : C

  7. Consider a rectangle. The length of its shorter side is 8, and the length of its diagonal is 16.

    Quantity A: 30o
    Quantity B: measure of angle formed by diagonal and shorter side

    1. Quantity A is greater
    2. Quantity A equals Quantity B
    3. Quantity B is greater
    4. Relationship Indeterminate

    Ans : C

  8. The sum of three consecutive even numbers is 18.

    Quantity A: Their average
    Quantity B: 6

    1. Relationship Indeterminate
    2. Quantity A is greater
    3. Quantity A equals Quantity B
    4. Quantity B is greater

    Ans : C

  9. x - y > 10

    Quantity A: y - x
    Quantity B: 12

    1. Quantity B is greater
    2. Quantity A is greater
    3. Quantity A equals Quantity B
    4. Relationship Indeterminate

    Ans : A

  10. x = 0, y > 0

    Quantity A: xy
    Quantity B: yx

    1. Quantity A equals Quantity B
    2. Quantity A is greater
    3. Quantity B is greater
    4. Relationship Indeterminate

    Ans : C

‹‹ Previous || Next ››

CAT Sample Quantitative Ability Questin Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40| 41-50 | 51-55

Career in India | Jobs in India
© All Rights Reserved, indicareer.com | partners | Sitemap