Get 65% Discount on Preventive Health Checkup
Career in India        

CAT Sample Questions ›› Quantitative Section : Quantitative Comparisons Sample Questions

CAT Sample Questions

Quantitative Comparisons Sample Questions

  1. t is a positive integer.
    4/7 = t/s

    Quantity A: s
    Quantity B:7

    1. if the quantity in Column A is greater;
    2. if the quantity in Column B is greater;
    3. if the two quantities are equal;
    4. if the relationship cannot be determined from the information given

    Ans : D

  2. Quantity A: (0.82)2(0.82)3
    Quantity B:(0.82)6

    1. if the quantity in Column A is greater;
    2. if the quantity in Column B is greater;
    3. if the two quantities are equal;
    4. if the relationship cannot be determined from the information given.

    Ans : A

  3. For all real numbers a, let a* = 1 - a.

    Quantity A: ((-1)*)*
    Quantity B: 2*

    1. if the quantity in Column A is greater;
    2. if the quantity in Column B is greater;
    3. if the two quantities are equal;
    4. if the relationship cannot be determined from the information given.

    Ans : C

  4. Quantity A: (x - 1)(x)(x + 1)
    Quantity B:(x)(x)(x)

    1. if the quantity in Column A is greater;
    2. if the quantity in Column B is greater;
    3. if the two quantities are equal;
    4. if the relationship cannot be determined from the information given.

    Ans : D

  5. Quantity A: (3 x 4 x 17) / (121 x 100)
    Quantity B: (4 x 5 x 19) / (1000 x 121)

    1. Quantity A is greater
    2. Quantity A equals Quantity B
    3. Relationship Indeterminate
    4. Quantity B is greater
    A
  6. Consider a triangle PQR.

    Quantity A: length of PQ + length of QR
    Quantity B: length of PR

    1. Quantity A is greater
    2. Quantity B is greater
    3. Relationship Indeterminate
    4. Quantity A equals Quantity B

    Ans : A

  7. Quantity A: (27 - 13) (296 + 534)
    Quantity B: (27 + 13) (534 + 296)

    1. Quantity B is greater
    2. Quantity A equals Quantity B
    3. Relationship Indeterminate
    4. Quantity A is greater

    Ans : D

  8. Quantity A: A = 1.1
    Quantity B: 12.11/2

    1. Relationship Indeterminate
    2. Quantity B is greater
    3. Quantity A equals Quantity B
    4. Quantity A is greater

    Ans : B

  9. 100 < y < 200 and 100 < z < 210

    Quantity A: y
    Quantity B: z

    1. Quantity A is greater
    2. Quantity A equals Quantity B
    3. Quantity B is greater
    4. Relationship Indeterminate

    Ans : D

  10. y2 + z2 = 34 and yz = 15

    Quantity A: y2 + 2yz + z2
    Quantity B: (y + z)2

    1. Quantity B is greater
    2. Relationship Indeterminate
    3. Quantity A is greater
    4. Quantity A equals Quantity B

    Ans : D

‹‹ Previous || Next ››

CAT Sample Quantitative Ability Questin Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40| 41-50 | 51-55

Career in India | Jobs in India
© All Rights Reserved, indicareer.com | partners | Sitemap